Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Η ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

«λλά Θεοτόκος δέν φησε τόν λληνικό λαό της. Κι νστά 1821 ξεσηκώνεται λληνισμός, στά 1822, να χρόνο μετά, κατόπιν ποδείξεως τς δίας τς Θεοτόκου, βρίσκεται θαμμένη σεπτή της εκόνα στήν νσο Τνο. Γιά νά γίνει σεπτή της εκόνα, τό πανελλήνιο σύμβολο λων τν λλήνων, πρός ατό τό πανάγιο πρόσωπό της. Καί εναι χαρακτηριστικό τι εκόνα ατή ... εναι πολύ μικρή στό μέγεθος, εκονίζει τόν Εαγγελισμό τς Θεοτόκου. Δέν εναι τυχαο. Θεωρήθηκε τό χαρούμενο μήνυμα τς πελευθέρωσης τς λλάδος. Γι’ ατό γιορτάζουμε τήν 25η Μαρτίου καί τόν Εαγγελισμό τό δικό της γιά τήν νθρωπότητα, τι θά λθει νά νανθρωπήσει νάμεσά μας Υός τοΘεο, λλά καί τήν πελευθέρωση τς λληνικς μας πατρίδος. τσι Παναγία μας γαπητοί βοήθησε καί ξαναγινήκαμε κράτος».

 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ : ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ : ΟΜΙΛΙΑ 70η 

 

Ιδού Ελλάς Η Κατάντια Σου: Απαγορεύσεις Μόνο Για Λιτανεία Της Παναγίας -Για  “Αυτό” Όμως Ελεύθερα!! - 4press.gr  

Στην Αθήνα η ίδια κυβέρνηση που επιτρέπει τις περιοδείες συνωστισμού και προπαγάνδας της Αμάλ υπέρ της επανένωσης οικογενειών  μουσουλμάνων προσφύγων στην Ευρώπη η ίδια κυβέρνηση απαγόρευσε τις λιτανείες της εικόνας της Παναγίας με αφορμή τον κορονοϊό.1

Οι πορείες της κούκλας στην οποία συνωστίζεται πλήθος Ελλήνων δικαιωματιστών δεν επιβαρύνουν  κατά την κυβέρνηση την επιδημιολογική κατάσταση αλλά οι λιτανείες της εκκλησίας την επιβαρύνουν . Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά εις βάρος των χριστιανών ορθοδόξων προκαλούν οργή – βουβή για την ώρα- στους Έλληνες Ορθοδόξους. Που για μια ακόμη φορά μέσα στην πανδημία ενώ εφαρμόζουν υποδειγματικά τα μέτρα αισθάνονται διωκόμενοι .

Και ότι όπως με τις λιτανείες το αυτό πρέπει να γίνει και με την γλυκυτάτη Αμάλ : να απαγορευτούν οι περιοδείες της που προκαλούν συνωστισμό . Οι εικόνες από την Χίο είναι χαρακτηριστικές ! ( το πως φθάσαμε να υποδεχόμαστε  ως ειδωλολάτρες κούκλες με παλλαϊκή υποδοχή ενώ καταδιώκουμε τις εικόνες του Χριστού μας , της Παναγίας μας και των Αγίων μας και  είναι ένα άλλο χωριστό θέμα που η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της )

ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΤΙΑ 

1.
Με αφορμή την αυριανή μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, με τη δεσπόζουσα θέση του ναού της Ευαγγελίστριας στην Τήνο να αποτελεί το επίκεντρο των εορτασμών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, το μεσημέρι του Σαββάτου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) στα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί κατά του κορωνοιού για την προστασία από την αθρόα προσέλευση των πιστών στο νησί. Σε όσα είπε, τόνισε, μεταξύ άλλων, την απουσία λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου και φέτος, ενώ ευχήθηκε στους νοσούντες από κορωνοιο αλλά και στις οικογένειές τους. (15-8-2021)


Παναγία-Αμάλ, σημειώσατε διπλό • ΕΛΑΣΥΝ