Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1881 : ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ - 140 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ (1881) -  Paidis.com
 
    Η απελευθέρωση της Θεσσαλίας έγινε το 1881 και της Λάρισας ειδικότερα στις 31 Αυγούστου. Δηλαδή 140 χρόνια σαν σήμερα.  Οι επετειακές ημερολογιακές  στρογγυλοποιήσεις είθεσται να εορτάζονται με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως για παράδειγμα τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του '21. 
    Στην πόλη της Λάρισας από ότι γνωρίζουμε δεν έγινε καμιά επετειακή εκδήλωση για την απελευθέρωσή της από του Τούρκους. Αντίθετα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη (τυχαία;) διέλευση της λεγόμενης κούκλας Αμάλ με κάποια πεζοδρομιακά δρώμενα !!! 
        'Οταν αγνοούνται με τέτοιον προκλητικό τρόπο ιστορικά γεγονότα, αντιθέτως την ίδια χρονική στιγμή προβάλλονται αμφιβόλου ποιότητας και βαθύτερων σκοπών τέτοια πεζοδρομιακά δρώμενα, τότε σίγουρα γεννιούνται εύλογες απορίες σκοπιμοτήτων αλλά και συνωμοσιολογικών θεωριών, τότε ας μην προβαίνουν σε αφορισμούς οι δήθεν «προοδευτικοί», «αντιρατσιστές», «ευκολοταμπελιστές» σε ανθρώπους που αντιδρούν.