Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

«Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΙΤΑΛΙΚΟΣ» : ΑΠΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ; ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΟΜΙΚ ; ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ;

 Ο «Αστερίξ και ο Υπεριταλικός» κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 2017 και τον επόμενο χρόνο στη χώρα μας. Οι δυο ήρωες ο Αστερίξ και Οβελίξ συμμετέχουν στο μεγάλο αγώνα δρόμου (γκραν πρι) που διοργάνωσε ο Ιούλιος Καίσαρας. Έχουν όμως να αντιμετωπίσουν έναν παράξενο και δύσκολο αντίπαλο. Τον μυστηριώδη μασκοφόρο αρματοδρόμο κοροναϊό «CORONAVIRUS».



 

Η υπόθεση του κομικ : Όπως και πολλές άλλες περιπέτειες, ο «Υπεριταλικός» ξεκινάει στη ρωμαϊκή σύγκλητο όπου ο συγκλητικός Λάκτους Μπίφιδους υπεύθυνος για το οδικό δίκτυο, βρίσκεται να κατηγορείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του για την κατάσταση των δρόμων. Βρίσκει διέξοδο στα θεάματα, στη διοργάνωση ενός μεγάλου αγώνα με άρματα που θα περάσει από όλη την ιταλική χερσόνησο. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ανοιχτή για όλους τους λαούς και το κάλεσμα φτάνει. Ο αγώνας προσελκύει το ενδιαφέρον του Καίσαρα που τον βλέπει ως ευκαιρία να αναδειχθεί, ακόμα μία φορά, η ρωμαϊκή ανωτερότητα απέναντι στους «βάρβαρους» αλλά και η υπακοή των λαών της ιταλικής χερσονήσου στην εξουσία της Ρώμης. Όμως, το κάλεσμα θα φτάσει μέχρι τη Γαλατία και το ανυπότακτο χωριό όπου ο Οβελίξ θα αποφασίσει να γίνει ηνίοχος, παίρνοντας τον Αστερίξ για συνοδηγό του.

«Και να το φαβορί μας που έρχεται κατευθείαν από τη Ρώμη ο πρωταθλητής με τις νίκες, ο αποκαλούμενος μασκοφόρος ηνίοχος ο μεγάλος CORONAVIRUS και ο πιστός του BACILLUS» !!!
 
 
Τα αποτελέσματα του κοροναϊού τα βιώνουμε ήδη. Όμως μας προκαλεί επίσης εντύπωση πως δίπλα στον μασκοφόρο ηνίοχο είναι ο Βάκιλλους.
Ψάχνοντας περισσότερο το θέμα βάκιλος βρήκαμε ότι οι βάκιλοι βρίσκονται παντού στη φύση. Όμως δυο παρασιτικά είδη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.
    «Αυτά τα δύο είδη είναι ιατρικώς σημαντικά: το B. anthracis προκαλεί άνθρακα και το B. cereus προκαλεί τροφική δηλητηρίαση. Ο άνθρακας στους ανθρώπους είναι συχνότερος στην Αφρική και στην κεντρική και νότια Ασία.[4] Επίσης, απαντά συχνά στην νότια Ευρώπη, αλλά είναι ασυνήθης στη βόρεια Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική.[10] Παγκοσμίως, καταγράφονται τουλάχιστον 2.000 περιστατικά κάθε χρόνο, με περίπου 2 περιστατικά τον χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.[11][12] Η δερματική μόλυνση περιλαμβάνει πάνω από το 95% των περιπτώσεων. Χωρίς θεραπεία, η θνητότητα από δερματικό άνθρακα είναι 24%.[8] Για την γαστρεντερική μορφή, ο κίνδυνος θανάτου είναι 25% με 75%, ενώ για τον αναπνευστικό άνθρακα η θνητότητα είναι 50-80% ακόμη και με θεραπεία.[8] Μέχρι τον 20ό αιώνα, οι λοιμώξεις από άνθρακα ευθύνονταν για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους ανθρώπων και ζώων κάθε χρόνο.[13] Κάποιες χώρες έχουν αναπτύξει βιολογικά όπλα με άνθρακα.[14]  

 Το θέμα βάκιλος του άνθρακα το είδαμε : ΕΔΩ