Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΙΧΝΗΛΑΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πολύ σημαντικά γεγονότα συνέβησαν σήμερα Κυριακή των Βαϊων, γεγονότα που δείχνουν προς τα που βαδίζουμε.

1. Θεία Κοινωνία  στην Κέρκυρα
Σύμφωνα με τα όσα  αναφέρει το τοπικό Μέσο kerkyrasimera, στην εκκλησία πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες υπήρχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σύνολό τους μάλιστα ξεπερνούσε τα 15 άτομα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μπροστά στις κάμερες μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, παρά τις απαγορεύσεις και την ξεκάθαρη θέση της Πολιτείας για τις εκκλησίες κατά την πανδημία του κοροναϊού, αλλά και τις επίσημες θέσεις της Ιεραρχίας, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού είναι μεγάλος.

2. Η αστυνομία αναζητά τον ιερέα που κοινώνησε κρυφά πιστούς στο Κουκάκι.

Παράνομη Θεία Μετάληψη στο Κουκάκι

Είναι ξεκάθαρο και αποκαλύφθηκε πολύ γρήγορα ο λόγος που έκλεισαν οι εκκλησίες. Και στην περίπτωση της Κέρκυρας 15 άτομα σε έναν μεγάλο ναό και στην περίπτωση στο Κουκάκι (που φαίνεται και στην φωτογραφία) η μη ύπαρξη συνωστισμού είναι καταφανέστατη.  Η Θεία Κοινωνία ενοχλεί.

3. Σύλληψη του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου

Σε σύλληψη του Σεβ. Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου και άλλων πέντε ιερέων, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, με την πρόφαση ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας σήμερα το πρωί Κυριακή 12-4-2020



Παρατηρήστε  πόσο προσεκτικά στέκονται οι πιστοί ώστε να μη δώσουν αφορμή σχολίων περί συνωστισμού.

4. Κλείνουμε την σημερινή ημέρα πηγαίνοντας στην μαρτυρική Κύπρο, στη Μητρόπολη Μόρφου όπου  και εκεί είχαμε ένα επεισόδιο.



Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴν ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία τῆς Κυριακῆς τῶν Βαΐων, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Ὁσίων Βαρνάβα καὶ Ἱλαρίωνος τῆς κοινότητος Περιστερῶνας, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (12.4.2020).