Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

π. Ειρηναίος Βαϊόπουλος: Το άνοιγμα των επτά σφραγίδων της Αποκαλύψεως


Την 4η Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου της Σόφιας, έγινε η παρουσίαση του δευτέρου τόμου του ερμηνευτικού έργου του Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου στο βιβλίο της Αποκαλύψεως, μεταφρασμένου στη βουλγαρική γλώσσα.
Σε αυτή την προσπάθεια πρωτοστατεί ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου πατήρ Αλέξανδρος, με μια εκλεκτή ομάδα ελληνομαθών συνεργατών του.
Με την ευκαιρία αυτή, ο πατήρ Αλέξανδρος προσκάλεσε τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού Λαρίσης, Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Βαϊόπουλο,πνευματικό τέκνο του μακαριστού Γέροντος Αθανασίου, για  να καταθέσει μερικές προσωπικές εμπειρίες από την συμβίωσή του με τον Γέροντα Αθανάσιο, αλλά και να αναφερθεί στο άνοιγμα των επτά σφραγίδων του βιβλίου της Αποκαλύψεως, θέμα που αποτελεί το περιεχόμενο του δευτέρου τόμου.




ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1:03:17 κ.ε

Την ομιλία, στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου, παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Belogradchik κ.κ. Πολύκαρπος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Σόφιας και Πατριάρχου πάσης  Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, αρκετοί Ιερείς και πλήθος Χριστιανών. Μετά την ομιλία ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος. Οι Βούλγαροι αδελφοί μας εντυπωσιάστηκαν πολύ τόσο από την αναφορά του ομιλητού στην προσωπικότητα του Γέροντος Αθανασίου όσο και από την εμπεριστατωμένη ερμηνεία στο κεφάλαιο του ανοίγματος των επτά σφραγίδων.



Ο Γέροντας Ειρηναίος, με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στη Σόφια, συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτο και έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό συλλείτουργο προς τιμήν της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.



 




 
 


































 

ΠΗΓΗ : "ΑΚΤΙΝΕΣ"