Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΤΟ ΡΕΜΠΕΛΟ




     Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Μόρφου :  "Και όλο αυτό το όραμα μιας Ενωμένης Ευρώπης πολυπολιτισμικής το οποίο πολύ-διαφημίζονταν ως Ευρωπαϊκό κεκτημένο, τώρα βρίσκεται κάτω από συνεχή απειλή και ήδη άρχισε να καταργείται από τις ανησυχητικά αυξανόμενες μουσουλμανικές μεταναστευτικές μάζες.
       Ξέρετε πως περιέγραφε ο Άγιος Παΐσιος όλους αυτούς που βλέπουμε τώρα τους καημένους; Την στρατευμένη αυτήν μετανάστευση, δεν είναι μετανάστευση προσφύγων για πολιτικούς λόγους, είναι και γι’ αυτούς, αλλά υπάρχουν μέσα σ’ αυτούς και τζιχαντιστές και άνθρωποι που θα δημιουργήσουν, ήδη δημιουργούν προβλήματα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.      
          Τους χαρακτήριζε με μια πολλή ωραία λέξη «Το ρέμπελο». 
 ................................................................................................................................


 Ψάχνοντας την ετοιμολογία της λέξης "ρέμπελος" βρήκαμε τα εξής :
 Κανονικά ρέμπελος είναι ο επαναστάτης, από την αγγλική λέξη rebel, που βγαίνει από το γαλλική λέξη rebeller, που έχει τη ρίζα της στο λατινικό rebellō, που σημαίνει «αντεπιτίθεμαι» (re- αντί, bellō , εξωθώ σε πόλεμο, εξαπολύω επίθεση).

Στην καθομιλουμένη η λέξη "ρέμπελος" πήρε τις εξής σημασίες :
1) επαναστάτης
2) τεμπέλης
3) αυτός που δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να τεμπελιάζει, ο ανεπρόκοπος

Τη λέξη "ρέμπελος" αναφέρει ο άγιος Κοσμός ο Αιτωλός σε μια προφητεία του.
 Απὸ τὸ βιβλίο «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Αὐγουστίνου Καντιώτου :
42. «Θὰ ἰδῆτε καὶ τακτικὸ στρατό, θὰ ἰδῆτε καὶ ρέμπελο· ἀπὸ αὐτοὺς πολλὰ θὰ ὑποφέρετε».
 Συνεπώς τόσο ο Άγιος Παϊσιος όσο και ο Άγιος Κοσμάς χρησιμοποιούν τη λέξη "ρέμπελος" με αρνητική σημασία, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για μια ενδεχόμενη κοινωνική αναταραχή προερχόμενη από τη συγκεκριμένη ομάδα των "ρέμπελων". 

 Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και μια άλλη προφητεία του Αγίου Κοσμά :
 36. «Ἐσεῖς θὰ πᾶτε νὰ κατοικήσετε ἀλλοῦ καὶ ἄλλοι θἀρθοῦν νὰ κατοικήσουν σὲ σᾶς».
Η προφητεία 36 είναι σαφέστατη, αφού μιλά για κάποιο είδος μετανάστευσης. Στις μέρες μας υπολογίζεται ότι περίπου 350.000 νέοι άνθρωποι έχουν φύγει στο εξωτερικό για εύρεση εργασίας, ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός μουσουλμάνων μεταναστών που κατακλύζουν τη χώρα μας.