Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ





23 Δεκεμβρίου 2011: Οι κοσμοναύτες του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ δίνουν συνέντευξη τύπου. Πίσω από τους κοσμοναύτες στο κέντρο διακρίνεται η εικόνα της Παναγίας. 
 Ενώ στο κορυφαίο τεχνολογικό επίτευγμα της παγκόσμιας συνεργασίας της ανθρωπότητας δεσπόζει η εικόνα της Παναγίας χωρίς να
ενοχλούνται οι κοσμοναύτες, που προέρχονται όχι μόνο από την ορθόδοξη Ρωσία, στην Ελλάδα ορισμένοι νεοεικονομάχοι-θεομάχοι θολοκουλτουριάρηδες, εθνομηδενιστές διατρανώνουν στα ΜΜΕ τις θέσεις τους, αφενός για εξαφάνιση των εικόνων από τους δημόσιους χώρους, αφετέρου για κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.
Μπορεί βέβαια κάποια στιγμή να γίνει και αυτό, όπως καταργήθηκε και η αργία της Κυριακής ή να καταργηθεί κάθε θρησκευτική γιορτή κατά τον ψαλμικό στίχο "εις την γην εβεβήλωσαν το σκήνωμα του ονόματός σου. Είπον εν τη καρδία αυτών αι συγγένειαι αυτών επί το αυτό Δεῦτε και καταπαύσωμεν πάσας τας εορτάς του Θεού από της γης... (ψαλμ 73)".
Ο γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος έλεγε "βίος ανεόρταστος οδός απανδόχευτος", δηλαδή η ζωή του ανθρώπου χωρίς τις γιορτές θα μοιάζει σαν μια συνεχή πορεία σε έναν δρόμο χωρίς ξεκούραση, χωρίς να βρίσκει κάποιο πανδοχείο να αναπαυτεί.