Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

kriti-premiera-gia-tin-proti-ekklisia-emvoliastiko-kentro-stis-archanes0  

 Διαβάζουμε στο ιστολόγιο της Καθημερινής  την είδηση με ημερομηνία 6-Σεπτεμβρίου 2021: Κρήτη: «Πρεμιέρα» για την πρώτη εκκλησία – εμβολιαστικό κέντρο στις Αρχάνες» (Πηγη : ΕΔΩ). 

Ενώ σε προηγούμενη ανάρτηση της Καθημερινής στις 26- Αυγούστου 2021 διαβάζουμε τα εξής : «Μια τηλεοπτική συνάντηση του πατέρα Ανδρέα Καλιοντζάκη με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Τζανάκη αποτέλεσε την αφετηρία που οδήγησε στην πρωτοβουλία για την πρώτη εκκλησία εμβολιαστικό κέντρο στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου στις Αρχάνες». (Πηγή :  ΕΔΩ)

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο  CRETALIVE  την είδηση (γραμμένη με ειρωνικό ύφος) στις 24 Ιουλίου 2021   :  «Το εκκλησάκι που θάφτηκε για τις ανάγκες των έργων του νέου αεροδρομίου, σύμφωνα με τους ψιθυρολόγους, είναι μια θεϊκή απάντηση στα ανθρώπινα έργα. Όσο το σεισμικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη κι όσο η επιστήμη προσπαθεί να το εξηγήσει και να καθησυχάσει, τόσο στα χωριά του δήμου Μινώα φουντώνει η παραφιλολογία πως πίσω από τις συχνές επισκέψεις του Εγκέλαδου κρύβεται το θαμμένο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής! Ένα εκκλησάκι που θάφτηκε για τις ανάγκες των έργων του νέου αεροδρομίου και που σύμφωνα με τους ψιθυρολόγους… είναι μια θεϊκή απάντηση στα ανθρώπινα έργα. Η φημολογία, μαζί με μια δόση φόβου και πανικού φούντωσαν τις διαδόσεις το τελευταίο διάστημα και βρήκαν και πρόσφορο έδαφος στο σύγχρονο καφενειο της εποχής μας, το Facebook!» (Πηγή : ΕΔΩ)

 Οι σεισμοί, το θαμμένο εκκλησάκι και η φημολογία στην περιοχή!

Λέκκας: Αναπάντεχος ο σεισμός

«Κεραυνό εν αιθρία» και «αναπάντεχο» χαρακτήρισε τον σημερινό σεισμό 5,8 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. «Ήταν ένας σεισμός που δεν περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. (Το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο σεισμών δίνει την δόνηση στα 6 ρίχτερ)

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του.

 Στο πλευρό των σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα - Πεδιάδος βρίσκεται ο Δήμος Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε, συνοδευόμενος απο τους........Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Δήμος Ηρακλείου να ετοιμάσει περίπου 600 γεύματα στις δομές του και να τα παραδώσει στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Μινώα - Πεδιάδος προκειμένου να καλυφθεί η σίτιση των ανθρώπων που επλήγησαν από τον σεισμό. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου στον Δήμαρχο Μινώα “θα είμαστε διαρκώς δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Όλος ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να παράσχει βοήθεια όπου του ζητηθεί”. (Πηγή : ΕΔΩ)

Δύο διαφορετικά κοσμικά γεγονότα σε γειτονικές περιοχές, εμβολιαστικό κέντρο έξω από εκκλησία - θάψιμο εκκλησίας Αγίας Παρασκευής, μία Θεϊκή απάντηση που επηρέασε ταυτόχρονα τις δυο περιοχές. Tα συμπεράσματα δικά σας. 

Η περιοχή της Λάρισας επλήγη από δυο σεισμούς με διαφορά λίγων ωρών, 6,3 και 6 ρίχτερ στις 2 Μαρτίου με επίκεντρο σε ευθεία γραμμή 23 χιλιομέτρων από την πόλη. Η διάρκεια των σεισμών ευτυχώς ήταν μικρή. Δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος, αλλά και ούτε κάποιος σοβαρός τραυματισμός ή σημαντικές υλικές ζημιές παρεκτός του επικέντρου. Αν η διάρκεια ήταν λίγο μεγαλύτερη τότε οι καταστροφές θα ήταν απρόβλεπτες. Σαφώς πρόκειται για θαύμα, που θα πρέπει κατά την άποψη του ιστοχώρου, να θεσπιστεί από την Μητρόπολη Λαρίσης ανάμνηση του γεγονότος με ευχαριστηριακές Θείες Λειτουργίες σε ετήσια βάση. 

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΡΗΓΜΑΤΩΝ 

Picture

 ΠΗΓΗ : ΕΔΩ