Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ : ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ



Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ των κ. Δανέζη και Θεοδοσίου, Καθηγητών Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών από τη σειρά "Το σύμπαν που αγάπησα : Η αλήθεια για την αστρολογία",  που φέρνει στο φως όλα τα σκοτεινά σημεία της αστρολογίας όπως ότι :

Η αστρολογία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αστρονομία. Η αστρολογία δεν είναι επιστήμη, παρόλο που χρησιμοποιεί επιστημονικούς αστρονομικούς όρους.

Η αστρολογία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα αποτελεί μέρος της προχριστιανικής Ιουδαϊκής Καμπαλαα. Ομοίως τμήμα της Καμπαλαα αποτελεί η χρήση των μαντικών καρτών Ταρω και οι τεχνικές κατασκευής μαγικών φυλαχτών Ταλισμαν. 

Γιατί στη Δυτική Ευρώπη η Ιουδαϊκή Καμπαλιστική Αστρολογία ήταν ενσωματωμένη στο θεολογικό δόγμα; 

Οι αστρολόγοι δεν έλειπαν από τις παπικές αυλές, οι οποίοι κατά καιρούς ανέβαιναν σε υψηλά εκκλησιαστικά αξιώματα. Ενδεικτικά ο πάπας Λέων ο 10ος (Papa Leone X, 1475-1521) ίδρυσε έδρα Αστρολογίας στη Scuola Vaticana, ενώ ο πάπας Παύλος ο 3ος (Papa Paolo III, 1468-1549) είχε προσωπικό αστρολόγο του τον πολύ γνωστό Λουκά Γκουάρικο (Luca Guarico, 1475-1558), τον οποίο χειροτόνησε και καρδινάλιο. Ο πάπας Γρηγόριος ο 13ος που δημιούργησε το Νέο Ημερολόγιο, είχε ως επίσημο αστρολόγο του τον περιώνυμο Τζερόλαμο Καρντάνο (Gerolamo Cardano, 1501-1676) ο οποίος ερμήνευσε τη μεγάλη εξάπλωση του Χριστιανισμού μέσω του ωροσκοπίου του Ιησού, που κατ’ αυτόν, είχε γεννηθεί υπό τη συζυγία του Δία και του Ήλιου.

Την τυφλή πίστη της Καθολικής Εκκλησίας στις αστρολογικές δοξασίες, μαρτυρούν οι διώξεις των αστρονόμων της περιόδου εκείνης όπως του Κοπέρνικου, του Γαλιλαίου, του Μπρούνο από την καθολική Ιερά Εξέταση και πολλών άλλων οι οποίοι υπεστήριζαν ορθές αστρονομικές απόψεις, όπως την ηλιοκεντρική θεωρία, οι οποίες ήταν αντίθετες με τις βασικές αστρολογικές δοξασίες. 

Η αστρολογία πολεμήθηκε με σφοδρότητα από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα από πάρα πολλά κείμενα των πατέρων της Εκκλησίας.

{Στὴν Ἁγία Γραφὴ ἡ Ἀστρολογία χαρακτηρίζεται ἀπάτη καὶ εἰδωλολατρεία. Καταδικάζεται ἀπὸ τοὺς ἀπεσταλμένους τοῦ Θεοῦ, τοὺς Προφῆτες, καὶ ἀπὸ διατάξεις τοῦ Νόμου. Συνιστᾶται στοὺς πιστοὺς νὰ μὴ καταφεύγουν σ᾿ αὐτήν, ἐνῷ θεωρεῖται μίασμα γιὰ τοὺς ἐκλεκτοὺς τοῦ Θεοῦ (Λευιτ. ιθ´ 26, 31· κ´ 6, 27. Ἔξοδος κβ´ 18. Ἡσ. κ´ 19, μζ´ 11-15). Ἀλλὰ καὶ στὴν Ἱερὰ Παράδοση τῆς Ἐκκλησίας μας ὑπάρχουν πολλὲς μαρτυρίες ποὺ καταδικάζουν τὴν Ἀστρολογία. Αὐστηρὰ τοποθετοῦνται ἀπέναντί της ἡ «Διδαχὴ τῶν Δώδεκα Ἀποστόλων», οἱ ἅγιοι Κύριλλος Ἱεροσολύμων, Κυρήνης Συνέσιος, Ἀλεξανδρείας Εὐσέβιος, Ἰωάννης Χρυσόστομος, Μέγας Βασίλειος, Γρηγόριος Θεολόγος, Γρηγόριος Νύσσης κ.ἄ.}


Διαβάστε επίσης την κατατοπιστική έκδοση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος : "Αστρολογία Θρησκεία ή Επιστήμη" των Μάνου Δανέζη & Στράτου Θεοδοσίου, Καθηγητών Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών : ΕΔΩ