Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ 500 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ - Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΨΥΧΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑ - ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΣΑΪΜΟΝ ΣΩ (SIMON SHAW)



Ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του Παίδων Αγία Σοφία-Αγλαΐα Κυριακού, μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου. «Από το 2007 ξεκίνησε η μονάδα. Πάνω από 500 έφηβοι έχουν προσέλθει στην μονάδα. Γίνεται εξατομικευμένη προσέγγιση σχετικά με την προβληματική χρήση του διαδικτύου. Μας έρχονται παιδιά από 3-4 ετών μέχρι την ηλικία των 16 ετών.
Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι σε παιδιά ηλικίας 5-12 το 78% χρησιμοποιεί το ίντερνετ, ενώ το ποσοστό πηγαίνει στο 90% σε ηλικίες παιδιών 10-12 ετών. Τα παιδιά έχουν εθιστεί στη χρήση διαδικτύου, παίζουν παιχνίδια ως το ξημέρωμα, ζουν απομονωμένα, κλείνονται στον εαυτό τους, δεν έχουν φίλους, παρουσιάζουν φοβίες...».
Ο κ. Παπασάββας κάνει έκκληση στους γονείς «...με το που διαπιστώσουν ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν πολλές ώρες το ίντερνετ, να καλέσουν αμέσως βοήθεια. Να μας καλέσουν, παρέχουμε συμβουλευτικές προτάσεις

Πηγή : https://www.ethnos.gr/ellada/15589_i-mastiga-tis-othonis-500-paidia-sto-paidon-gia-apexartisi-vid 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization - WHO) ανακοίνωσε και επισήμως την ταξινόμηση του εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια ως ψυχική ασθένεια με ονομασία “gaming disorder”. Ο ΠΟΥ θα συμπεριλάβει τη διαταραχή παιχνιδιών στην ενδέκατη έκδοση της παγκόσμιας ταξινόμησης ασθενειών (ICD). Συγκεκριμένα, ο ΠΟΥ αναγνωρίζει ως gaming disorder “το μοτίβο της συμπεριφοράς gaming που είναι τέτοιας φύσης και έντασης ώστε να οδηγεί σε σοβαρή δυστυχία ή σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία της προσωπικής, οικογενειακής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής ή επαγγελματικής λειτουργίας.

 ΠΗΓΗ : ΕΔΩ

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΣΑΪΜΟΝ ΣΟ
«Πατέρας της χρονιάς» χαρακτηρίστηκε ο Βρετανός Σάιμον Σο (Simon Shaw) ο οποίος πήρε δισκοπρίονο και… κατέστρεψε την κονσόλα του γιου του επειδή τον μετέτρεψε σε «παντελώς ηλίθιο».


        Ο άνδρας μένει στο Μάντσεστερ και χαμογελώντας στην κάμερα φίλου του έκανε κομμάτια το Playstation του γιου του, αξίας 400 ευρώ!
      «Γεια σε όλους. Είμαι ο Σάι. Αυτό είναι το δισκοπρίονό μου κι αυτό το PlayStation του γιου μου, που πήρα από το δωμάτιό του, γιατί τον μετέτρεψε σε παντελώς ανόητο και μπούχτισα»και στα Αγγλικά η αναφορά του "because that has turned him into a complete f***ing k***head and I've had enough".

        Ο  αποφασισμένος πατέρας ανήρτησε μάλιστα το βίντεο που διαλύει την κονσόλα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και έλαβε τον τίτλο του «πατέρα της χρονιάς».


ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ : https://www.dailymail.co.uk/news/article-6474049/Builder-dubbed-dad-year-sawing-sons-400-PlayStation-half.html