Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Από τα κατοικίδια ζώα ..... 
 



..... ... στον άνθρωπο 


       
     Στη στη χώρα μας γίνονται προσπάθειες να εφαρμοστεί και γενικευτεί ο τρόπος συναλλαγών μέσω καρτών. 
     Στο εξωτερικό οι συναλλαγές μέσω καρτών γίνονται εδώ και πολλά  χρόνια, όμως έχει ξεκινήσει μια διαφημιστική εκστρατεία προκειμένου οι άνθρωποι να πειστούν για τα πλεονεκτήματα   ενός νέου τρόπου αγορών και πληρωμών με RFID (Το RFID είναι τα αρχικά του όρου Radio Frequency Identification, η απόδοση του στα ελληνικά ορίζεται ως «ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων).
      Πρόκειται για μια κάψουλα σε μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού που εμφυτεύεται στο χέρι σε συγκεκριμένη περιοχή και που αλληλεπιδρά με μηχανήματα συναλλαγών, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.
      Η κάψουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον ως ταυτότητα, ως ηλεκτρονικό κλειδί, ως διαβατήριο, ως άδεια οδήγησης, ως κάρτα υγείας, ως εισιτήριο, δηλαδή αυτά που συνήθως είναι μέσα σε ένα πορτοφόλι.        
        Έτσι με τη νέα τεχνολογία εμφύτευσης του RFID δεν χρειάζονται τα πορτοφόλια, αφού όλα αυτά αντικαθίστανται με έναν ψηφιακό αριθμό που είναι περασμένος στην κάψουλα. 
     Πώς λειτουργεί; Όταν το χέρι με την ενσωματωμένη κάψουλα πλησιάσει στο ειδικό μηχάνημα  , (για παράδειγμα πληρωμής ειδών στο σούπερ μάρκετ), το μηχάνημα ρίχνει μια ακτινοβολία στην κάψουλα που την ενεργοποιεί. Ενεργοποιούμενη  η κάψουλα  δίνει στο μηχάνημα τον ψηφιακό αριθμό της.  Το μηχάνημα "διαβάζει", αναγνωρίζει τον αριθμό και κάνει συγκεκριμένες εντολές που τις έχει δώσει ο ιδιοκτήτης της.
       Αν διάβαζε κάποιος στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, το 13ο κεφάλαιο και τους στίχους : "16 καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ" πριν από 60 ή 70 χρόνια δεν θα κατανοούσε τον τρόπο που θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά που γράφει. Τώρα όμως με την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και την τεχνολογική πρόοδο η ερμηνεία γίνεται κατανοητή.
      Βέβαια μόνο ο Άγιος Τριαδικός Θεός γνωρίζει αν αυτό θα είναι το τεχνολογικό μέσο για το τελικό σφράγισμα επί εποχής αντιχρίστου που θα το επιβάλλει νομοθετικά, ή θα ανακαλυφθεί και χρησιμοποιηθεί κάτι πιο εξελιγμένο.




     Όλα αυτά ο Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος τα είχε αναλύσει σε ομιλίες του εδώ και πολλά χρόνια.
    Ομιλία 56η του Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου με θέμα : " Τό χάραγμα τοῦ Θηρίου καί ὁ οἰκονομικός ἀποκλεισμός. Ὁ ἀριθμός τοῦ ὀνόματος τοῦ Θηρίου. Χωρία ἐξ ἄλλων βιβλίων τῆς Ἁγίας Γραφῆς περί Ἀντιχρίστου. Ὀνόματα αὐτοῦ. Ἡ φυσιογνωμία του" (14/11/82), από τη σειρά Ἱερά Ἀποκάλυψις.




Απομαγνητοφωνημένη η ομιλία :  ΕΔΩ