Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ ΜΑΣ

  
    Συμπληρώσαμε ένα χρόνο λειτουργίας του ιστοχώρου μας, που είναι αφιερωμένος στον μεγάλο ερμηνευτή των Θείων Γραφών Γέροντα Αθανάσιο Μυτιληναίο και που αποσκοπεί, αφενός να γίνει παγκοσμίως γνωστό το εύρος και βάθος του έργου του, αφετέρου να διαδίδεται ο λόγος του Θεού με τη χρήση του παρόντος ηλεκτρονικού εργαλείου.
     Ο Γέροντας Αθανάσιος επιθυμούσε "ο λόγος του Θεού να τρέχει" κατά το αγιογραφικό χωρίο "ο λόγος του Θεού ου δέδεται". 
    Πιστοί στην επιθυμία του γέροντά μας προσπαθούμε καθημερινά, μέσω του ιστοχώρου,  να διαδίδουμε το λόγο του Θεού από τις ομιλίες του σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.
    Σύμφωνα με στατιστικές αναλύσεις των
αναρτήσεων του ιστοχώρου μας, φαίνεται ότι υπάρχει ένας σταθερός και αρκετά μεγάλος κύκλος ακροατών του λόγου του Θεού από ομιλίες του Γέροντα που προέρχονται κυρίως από τις σειρές "Ομιλίες Κυριακών" και "Απαντήσεις αποριών". Αυτό το γεγονός μας έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα, γιατί έχει  δημιουργηθεί ένας "ιντερνετικός κύκλος ακροατών του Λόγου του Θεού". Κάποιοι από τους ακροατές έχουν έρθει σε επαφή με εμάς και  εξέφρασαν τον μεγάλο τους θαυμασμό στο πρόσωπο του Γέροντα Αθανασίου.
    Επίσης πάρα πολυ μεγάλος είναι ο αριθμός επισκεπτών που διαβάζει τις αναρτήσεις που προέρχονται από τις "Συλλογές αναφορών του Γέροντα Αθανασίου Μυτιληναίου". Οι "συλλογές αναφορών" αφορούν περιγραφές γεγονότων, ειδήσεων και καταστάσεων που βίωνε ο Γέροντας, όπου μέσα από το οθρόδοξο πρίσμα προσπαθούσε να τα ερμηνεύσει, ώστε να στηρίζει πνευματικα με αυτόν τον τρόπο τους ακροατές του σε παρόμοιες καταστάσεις που ενδεχομένως να αντιμετώπιζαν. Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις έχουν αναπαραχθεί από όλα σχεδόν τα ορθόδοξα ιστολόγια και ιστοσελίδες.
     Ο Γέροντας Αθανάσιος αγαπούσε την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, γι' αυτό και εμείς αναρτούμε κατά καιρούς ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό μας και που μας κάνουν υπερήφανους ως Έλληνες. 
     Ευχαριστούμε τους 24.000 επισκέπτες του ιστοχώρου μας. Με τη βοήθεια του Αγίου Τριαδικού Θεού και τις πρεσβείες του Γέροντά μας συνεχίζουμε τη δυναμική παρουσίαση του έργου του, προσπαθώντας κάθε φορά ο ιστοχώρος μας να βελτιώνεται όλο και περισσότερο.