Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ;



"Ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς επέρχονται με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και οι τροποποιήσεις στο ωράριο αποσκοπούν στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στη βελτίωση του τουρισμού.
Γκρεμίζει τα... τείχη της κυριακάτικης αργίας η κυβέρνηση, επιτρέποντας στα καταστήματα να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, όλο τον χρόνο. Για την ακρίβεια, όπως ανακοίνωσαν χθες (10-12-2012) ο υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Θ. Σκορδάς και ο γγ Καταναλωτή Γ. Στεργίου, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον Αγορανομικό Κώδικα, θα μπορούν επιχειρήσεις με καταστήματα εμβαδού μέχρι 250 τ.μ. να είναι προαιρετικά ανοιχτές όλες τις Κυριακές.
Οι Κυριακές των «μικρών» και των «μεγάλων» της αγοράς θα έχουν ωράριο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ το υπουργείο προτείνει την καθιέρωση της Δευτέρας ως αργίας. Εξάλλου, με τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο θα επιτραπεί μόνο γι' αυτές τις γιορτές η λειτουργία των καταστημάτων και στις 30 Δεκεμβρίου, εκτός από τις 23 του μηνός.
Τα επιχειρήματα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για την απελευθέρωση της Κυριακής είναι η τόνωση της απασχόλησης με την έλευση της ανάπτυξης, η αλλαγή του τουριστικού προϊόντος κάνοντας τη χώρα μας και χώρα προορισμού για καταναλωτικές αγορές, η αναζωογόνηση των γειτονιών, οι οποίες λόγω της ύφεσης έχουν γεμίσει με κλειστά καταστήματα, αλλά και η ενδυνάμωση των μικρομεσαίων προκειμένου να διεκδικήσουν μερίδιο στον τζίρο του λιανεμπορίου. Επιπλέον η Ελλάδα προσαρμόζεται στα πρότυπα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών".



Ἀπὸ τὶς Διδαχὲς τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ :

Ἐκεῖνο τὸ κέρδος ὁπού γίνεται τὴν Κυριακὴν εἶναι ἀφωρισμένο καὶ κατηραμένο, καὶ βάνετε φωτιὰ καὶ κατάρα εἰς τὸ σπίτι σας καὶ ὄχι εὐλογίαν. Καὶ ἢ σὲ θανατώνει ὁ Κύριος παράκαιρα, ἢ τὴν γυναίκα σου, ἢ τὸ παιδί σου, ἢ τὸ ζῶον σου ψοφᾶ, ἢ ἄλλον κακόν σου κάμνει. Ὅθεν, ἀδελφοί μου, διὰ νὰ μὴ πάθετε κανένα κακό, μήτε ψυχικὸν μήτε σωματικόν, ἐγὼ σᾶς συμβουλεύω νὰ φυλάγετε τὴν Κυριακήν, ὡσὰν ὁπού εἶναι ἀφιερωμένη εἰς τὸν Θεόν.
 



Αναφορά Γέροντος Αθανασίου για το πενθήμερο :

 
«Ἀποστολικές Διαταγές», 8ο βιβλίο. Ἀκοῦστε τί συμβουλεύουν οἱ «Ἀποστολικές Διαταγές», ἀρχαῖο βιβλίο, γιά τό πενθήμερο: «Ἐργαζέσθωσαν οἱ δοῦλοι πέντε ἡμέρας, Σάββατο δέ καί Κυριακή σχολαζέτωσαν ἐν τῇ ἐκκλησίᾳ διά τήν διδασκαλίαν τῆς εὐσεβείας».Εὐσέβεια λέγεται ὁ Χριστιανισμός, διδασκαλία εἶναι τό κήρυγμα. Ὅλη μέρα θά πᾶνε νά ἀκούσουν κήρυγμα, κατήχηση. «Τό μέν γάρ Σάββατον εἴπομεν δημιουργίας λόγον ἔχειν, τήν δέ Κυριακήν Ἀναστάσεως». Σάββατο ἔχομε τή δημιουργία, καταπαύει ὁ Θεός, καί κατόπιν, τήν Κυριακή, ἔχομε τό γεγονός τῆς Ἀναστάσεως».
(Ἠσαΐας, ὁμιλία 71η)

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ BLOGER :

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΑΔΕΡΦΙΑ? ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΟ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΗΔΟΝΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΠΟΙΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ? ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ. ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΝΤΙΚΩΝ ΓΕΜΑΤΑ. ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ 2 ΕΩΣ 4 ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΙΣΗ ΦΕΓΚ-ΣΟΥΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΚΑΝΤΗΛΑΚΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ, ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΤΑ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ ΓΕΜΑΤΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ? ΤΟ ΚΟΚΟΡΙ ΕΛΑΛΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΔΕΡΦΙΑ