Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ


Έκπληκτος έμεινε άνδρας από το Σάρεϊ της Μ. Βρετανίας όταν στη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης στο σπίτι του, ανακάλυψε τα οστά ενός περιστεριού που είχε φρακάρει μέσα στην καμινάδα.

Ωστόσο, δεν ήταν το εύρημά του αυτό που του προκάλεσε εντύπωση, αλλά το γεγονός ότι το πουλί έφερε δεμένο στο πόδι του ένα κόκκινο βαρελάκι όπου μέσα φυλασσόταν κωδικοποιημένο μήνυμα.

Το χαρτί ήταν φθαρμένο από τον χρόνο κι ο άνδρας μόλις το πήρε στα χέρια του διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ένα κρυφό, απόρρητο μήνυμα.

Την υπόθεση ανέλαβαν Βρετανοί ιστορικοί, ειδικευμένοι στους Παγκόσμιους Πολέμους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το περιστέρι επέστρεφε από την κατεχόμενη από τους ναζί Γαλλία τον Ιούνιο του 1944 οπότε κι έγινε η απόβαση στη Νορμανδία.

Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, τις ημέρες οπότε πραγματοποιείτο η επέμβαση, οι επικοινωνίες διεκόπησαν και οι ασύρματοι σίγησαν, ώστε να μην υποκλαπούν τα μηνύματα των Συμμάχων από τους Γερμανούς. Έτσι, οι ειδήσεις σχετικά με την εξέλιξη της εισβολής απεστάλησαν πέρα από τη Μάγχη με ταχυδρομικά περιστέρια.

Ακόμη δεν έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερος κωδικός, ένας ασυνήθιστος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πιο ευαίσθητων μυστικών. Ερευνητής τώρα χρησιμοποιεί ημερολόγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και προσπαθεί βάσει αναφερόμενων στοιχείων να βγάλει κάποιο νόημα…

ΠΗΓΗ : MIRROR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...